Programok, látnivalók

190

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Dobó tér

Dobó tér - 2 perc séta

Eger nem véletlenül lopta be magát a hazai és a külföldi utazóközönség szívébe, hiszen a történelmi múlt, a kultúra, na meg a jó bor otthona is egyben. Igazi bakancslistás város, aminek a felfedezésére minden életkorban érdemes időt szánni. A városnézéshez pedig keresve sem találna az ember alkalmasabb kiindulópontot, mint a Dobó István tér.

210

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Minaret

Minaret - 3 perc séta

A minaret Európa legészakibb török korból származó építménye, melynek 40 méter magas karcsú tornya az 1596-tól közel száz éven át tartó török uralomra emlékeztet. Aki bírja a szűk tereket, felmászhat a minaret tornyába, hogy a 97 csigalépcsőt letudva körülnézhessen a belváros felett.

230

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Emlékhely

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Emlékhely - 3 perc séta

Kopcsik Lajos Oscar- és Venesz-díjas, olimpiai- és világbajnok mestercukrász alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A bemutatásra kerülő 120 tárgy mindegyike marcipánból készült, mint például egy közel két méteres borospalack, a Minaret kicsinyített mása, de a gyermekek számára is igazi különlegességeket tartogat a kiállítás, hiszen cukormasszából elevenednek meg a mesehősök.

300

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Város a Város alatt Érseki pincerendszer

Város a Város alatt Érseki pincerendszer - 5 perc séta

Vezetéssel látogatható a város alatti egykori érseki pincerendszer, a Város a város alatt. Négy kilométer hosszú pincerendszer melyet 2007 februárjában a hét magyar csoda közé választottak. A pince hőmérséklete állandóan 12 fok, ezért meleg ruha, pulóver ajánlott. A pincelátogatás időtartama 45 – 50 perc. A pincerendszer a Hatvani kaputól a Rác kapuig, közel 4 kilométer hosszan terül el a város alatt. A pince legszebb része az oszlopos terem, ahol 7 x 7 pinceág sakktáblaszerűen hálózza be a teret.

350

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Széchényi utca (Érseki Palota)

Széchényi utca (Érseki Palota) - 5 perc séta

Az Egri Érseki Palota kulturális, turisztikai és látogatóközpont is egyben, mely Eger belvárosában, a Széchenyi utcában található. Már maga a méltóságteljes, hófehér lépcsőház is megér egy látogatást. A szentmiséhez vagy ünnepekhez kapcsolódó tárgyak mellett Mária Terézia császárnő koronázási palástját is itt őrzik. Különlegessége a madaras terem, ami a restaurálás során több mint 30 réteg festék alól bukkant elő.

467

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Camera obscura

Csillagászati Múzeum, Camera Obscura - 6 perc séta

A Líceum tornyának tetején találhatjuk Eger szemét, a Camera Obscurát. Ennek a tükrös szerkezetnek a működtetője bemutatja nekünk a belvárost felülnézetből. A torony teraszáról 53 méter magasból körbenézhetünk a város felett.

4-500

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Egri vár és várfal sétány/ Dobó István Vármúzeum

Egri vár és várfal sétány/ Dobó István Vármúzeum - 5-9 perc séta

Az Egri Vár ma Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának számít, mely gyakran különböző kulturális rendezvényeknek és ünnepeknek is helyet biztosít. A várban kapott helyet az egri történelem és képzőművészet kulturális központjaként a Dobó István Vármúzeum. Számos gyűjteményt és leletegyüttest foglal magába, úgy, mint az érseki magángyűjteményt, várásatások leleteit, Legányi Ferenc paleontológiai gyűjteményét és a Gárdonyi-hagyatékot. Itt találjuk Eger egyik legkedveltebb éttermét az 1552 Éttermet is.

600

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Bazilika

Bazilika - 8 perc séta

A Líceummal szemben áll Eger városának egyetlen klasszicista építménye, Magyarország második legnagyobb vallási épülete, a Bazilika. A bejárat előtti oszlopcsarnoka római Pantheon mintájára készült, 17 méter magas korinthoszi oszlopok tartják a timpanont. Az épület belső díszítése majd 120 évig tartott, így az oltárok elkészítése, a mennyezeti freskók festése több időt vett igénybe, mint maga az épület felépítése.

800

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Egri Termál- és Strandfürdő

Egri Termál- és Strandfürdő - 10 perc séta

1932-ben nyitotta meg kapuit, a XVI. században épült Törökfürdő mellett a város központjában, területén több gyógy-és élménymedence, valamint különböző vízi rekreációs lehetőségek várják a pihenni vagy gyógyulni vágyókat. A vízi komplexum 5,3 hektáros területén összesen 7 medence nyújt felfrissülést a nyári melegben. A vízforgatós Vízi váras élménymedence a kisgyerekek kedvence, a felnőttek körében pedig a pezsgőfürdő, a pezsgőágy, a víz alatti masszázs és a vízesés a legnépszerűbbek.

850

méter

1552 Boutique Hotel Eger - Török fürdő

Török fürdő - 10 perc séta

A Törökfürdőt a jelen épületben Eger várost megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. Az épületben nem csak medencék (ilidzsa), hanem a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is található. A fürdő minden porcikájában igyekszik felidézni a török hangulatot, esztétikai elemekkel és hangulatos megvilágítással kialakított pihenő részek tovább erősítik a törökös hangulatot. A Törökfürdő ma modern balneoterápiás centrum. 

MEGÉRI ITT FOGLALNI!
Legjobb ár garancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj
extra 5 % kedvezményt adunk, ha máshol kedvezőbb ajánlatot talál rólunk
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön az aktuális és friss ajánlatainkról, kedvezményeinkről, híreinkről.